Снимка УикипедияПрезидентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е щял да подкрепи

...
Снимка УикипедияПрезидентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е щял да подкрепи
Коментари Харесай

Макрон: Ако Меркел беше кандидат за председател на ЕК, щях да я подкрепя

Снимка Уикипедия

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е щял да поддържа кандидатурата на канцлера на Германия Ангела Меркел за поста ръководител на Европейската комисия, в случай че тя се бе кандидатирала. Той сподели това на брифинг след края на първия ден от срещата на върха на Европейски Съюз, в който лидерите не съумяха да се договорят кой да замени Жан-Клод Юнкер на управителния пост, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Нямам нищо срещу кандидатура от Германия. Казвал съм го и не се майтапя - в случай че канцлерката бе претендент, щях да я поддържа, тъй като считам, че тя разполага с качествата и уменията да бъде доста добър ръководител на комисията ", каза Макрон, представен от Ройтерс.

" Но тя не желае това и аз изпитвам надълбоко почитание към решението ѝ ", добави той. 

Френският държавен глава води акция за блокиране на претендента на Меркел, Манфред Вебер, който е заместник-председател на баварската партия Християнсоциален съюз. 

Меркел изрази безпокойствие поради неналичието на ясно болшинство - както измежду водачите на Европейски Съюз, по този начин и в Европейския парламент - за Вебер, съобщи ДПА.

" Ясно е, че това ни изправя пред провокации ", съобщи тя след договарянията с европейските си сътрудници. 

Меркел акцентира какъв брой е значимо да се реализира съглашение с евродепутатите за управителните постове. " При никакви условия не желаеме рецесия с Народното събрание ", сподели тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР